Everyday design

Rakkaudesta arkeen

Ajatus oman yrityksen, Everyday Designin, perustamiseen lähti halusta luoda toimivia, arkea helpottavia tuotteita. Levollisuutta ja toimivaa arkea voidaan luoda selkeiden tuotteiden ja helpon järjestyksen avulla.

Vuodesta 1995 lähtien olen suunnitellut muotokieleltään ajattomia, kestäviä ja monikäyttöisiä tuotteita, jotka sopivat sopivat niin koteihin kuin työtiloihin.

Kotimaisuus – made in Finland

Kaikki metalli- ja puutuotteemme valmistetaan Suomessa. Lähituotanto varmistaa korkean laadun ja mahdollistaa keskustelun tehtaalla tuttujen tekijöiden kanssa. Hyvä yhteistyö saman tehtaan kanssa on toiminut jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan.

Kestävä kehitys

Arvomaailmamme mukaisesti suunnittelemme ja valmistamme kestäviä tuotteita, joilla on selkeä käytännön käyttötarkoitus ja esteettinen muotokieli. Kiinnitämme erityistä huomiota valmistamiemme tuotteiden materiaaleihin ja kierrätettävyyteen. Esimerkiksi tuotteissamme käytetty metalli on osittain kierrätettyä ja edelleen kierrätettävissä.

Muotoilupalkintoja ja kansainvälisiä kanavia

Vuosien varrella tuotteemme ovat voittaneet useita kansainvälisiä muotoilupalkintoja ja niitä on esitelty mm. seuraavissa yhteyksissä International Design Year Book / 1998 Richard Sapper ja 2000 Ingo Maurer, Helsinki European Design Capital 2000, German Design Council 2015-2016.

Tuotteemme ovat löytäneet sekä kotimaisiin että ulkomaisiin designmyymälöihin mm. MOMAan / USA, London Design Museumiin, Koreaan, Japaniin ja Eurooppaan.

Toimin edelleen muotoilijana ja toimitusjohtajana Everyday Designissa. Vapaa-aikani vietän perheeni ja lastenlasteni kanssa. Sen lisäksi yritän löytää aikaa uniikille taiteelle, joka liittyy niin ikään vahvasti ekologisuuteen ja yhteisöllisyyteen.

Toivon tuotteidemme tuovan käyttäjilleen pitkäaikaista hyvää mieltä arjen ympyröissä.

Helena Mattila

OTK, MBA, teollinen muotoilija