Miksi kotimainen valmistus on tärkeää everyday designille?

Kotimainen työ on Everyday Designille arvovalinta. Yli 90 % meidän tuotteista on valmistettu Suomessa.

Everyday Design on ylpeä Avainlippu – ja Design from Finland -merkeistään. Avainlippu-merkki tarkoittaa, että tuote on valmistettu Suomessa ja sen kotimaisuusaste on vähintään 50 prosenttia. Design from Finland -merkki puolestaan kertoo, että tuote on suunniteltu Suomessa, mutta valmistus voi olla ulkomailla.

Everyday Designin kaikilla tuotteilla yhtä lukuunottamatta on molemmat merkit eli ne ovat sekä suunniteltu että valmistettu Suomessa. Ainoastaan juuttikassit ovat valmistettu muualla, sillä juuttikasvi ei kasva Suomessa ja siksi niiden valmistus ei onnistunut kotimaassa. Kotimainen tuotanto on ollut arvovalinta Everyday Designille. Sen avulla pystyy huolehtimaan tasaisesta, korkeasta laadusta ja pitämään vuoropuhelua tuotantokumppanien kanssa yllä.

Ennen kaikkea kotimainen tuotanto tukee kestävää kehitystä ja kotimaan taloutta ja siksi Everyday Design on pitänyt tuotantonsa Suomessa, vaikka halpamaissa valmistaminen olisikin edullisempaa.

Joulukuun alussa on aina Osta työtä Suomeen -päivä, jolloin suomalaisia kuluttajia kannustetaan ostamaan vain suomalaisia tuotteita ja palveluita. Ostamalla suomalaisia tuotteita ja palveluita luodaan Suomeen uusia työpaikkoja. Jos jokainen suomalainen käyttäisi 10 euroa kuukaudessa enemmän suomalaisiin tuotteisiin ja palveluihin, syntyisi Suomeen vuositasolla 10 000 uutta työpaikkaa.

Everyday Design ei kuitenkaan kannusta ostamaan turhaa vain tuotteen tai palvelun suomalaisuuden takia. Ostakaamme vain tarpeeseen, kierrätettynä jos mahdollista. Tästä aiheesta löytyy Everyday Designin kirjoitus vastuullisen kuluttamisen ja designin yhdistämisestä.