Everyday Design – teemme tilaa onnellisuudelle

“Täydellisyys on tylsää. Design kuuluu kaikkiin koteihin – osaksi ihanan arvaamatonta arkeamme.”

Everyday Design tekee tilaa onnellisuudelle tarjoamalla ajattomia, kestäviä, leikkisiä, kaikkiin koteihin sopivia sisustustuotteita. Tuotteiden takana on suomalainen Everyday Design Oy, äidin ja tyttären pyörittämä yritys. Toimitusjohtaja Helena Mattila perusti yrityksen vuonna 1995, tavoitteenaan tehdä itse parempia tuotteita, kuin mitä markkinoilla silloin oli tarjolla. Helenan ensimmäinen tuote oli talovalaisin, joka sai inspiraationsa maitotölkistä. Valaisin valittiin mukaan International Design Year Bookiin ja otettiin jälleenmyyntiin Ruotsin markkinoille.

Sittemmin Helenan työpariksi ja Everyday Designin operatiiviseksi johtajaksi on tullut hänen tyttärensä Saara Sorri, joka tuo yritykseen draivia ja kaupallista osaamista. Helena toimii yhä tuotekehityksessä ja muotoilijana.

“Kaikki tuotteemme ovat toimivia ja arkea helpottavia, minimalistisia ja ajattomia. Ne löytävät paikkansa kodista kuin kodista, eikä niiden ole tarkoitus käytännöllisyydestään huolimatta olla tylsiä. Sisustuksella voi tuoda arkeen iloa.”

Tuotteista tunnetuimpia ovat minimalistiset kierrätystelineet, mutta tuotevalikoimaan kuuluu myös tarjoiluvaunuja, sarjapöytiä, nahkatuotteita ja ilahduttavia sisustus- ja lahjatavaroita. Pääosin Suomessa valmistettujen tuotteiden jälleenmyyjiä löytyy Utsjoelta Etelä-Koreaan saakka. Lisäksi Everyday Design -verkkokauppa palvelee ympäri maailmaa.

kuva-1

Vastuullisuus

Kaikki Everyday Designin tuotteet on suunniteltu vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin. Niillä on selkeä käyttötarkoitus, ja ne kestävät aikaa niin muotoilunsa kuin materiaalien puolesta. Tuotteet valmistetaan vastuullisesti. Yli 90 % tuotannosta tapahtuu Suomessa, minkä vuoksi koko tuotantoketju on hallinnassa ja työllistää suomalaisia sekä tuotannossa, kuljetuksessa että varastoinnissa.

“Emme tee päiväperhosia, vaan tuotteita, jotka vastaavat asiakkaiden tarpeisiin ja kestävät arkista käyttöä.”

Perhe

Everyday Designin ydintiimi on kirjaimellisesti samaa perhettä. Äiti Helena Mattila suunnittelee, muotoilee ja kehittää tuotteita, tytär Saara Sorri hoitaa kaupallisen puolen. Saaran sisar Laura Sorri täydentää tiimiä tarvittaessa.

Laajennettuun Everyday Designin perheeseen kuuluvat myös pitkäaikaiset yhteistyökumppanit, jotka valitaan huolella ja jotka ovat käytännössä osa tiimiä.

“Autamme perheitä käyttämään enemmän aikaa toistensa kanssa. Tuotteidemme avulla aikaa ei kulu järjestyksen pitoon ja kierrätykseen.”

Arvot

Kauneus, käytännöllisyys ja kestävyys ovat Everyday Designin arvot, jotka ohjaavat tuotekehitystä ja yritystoimintaa. Jokainen Everyday Design -tuote on arvojen mukainen.

Kauneus

Kansainvälisesti muotoilustaan palkitut tuotteemme ovat klassisia ja minimalistia, jotka kestävät aikaa. Vaikka tuote olisi kuinka kätevä ja käytännöllinen, niin jos se on ruma, ei kukaan sitä halua. Silloin se ei ole myöskään hyvää designia.

Käytännöllisyys

Suunnittelemme monikäyttöisiä ja arkea helpottavia tuotteita, joita on helppo käyttää.Jos tuote on vain kaunis, mutta se ei toimi käyttötarkoituksessaan, niin se on turha ja jää usein käyttämättä. Tuotteillamme on aina selkeä käyttötarkoitus, mutta useimmiten ne ovat myös monikäyttöisiä.

Vastuullisuus

Yli 90 % tuotteistamme valmistetaan Suomessa. Se on meille arvovalinta niin kotimaisen tuotannon säilyttämisen kuin ympäristönkin näkökulmasta. Lisäksi kiinnitämme erityistä huomiota valmistamiemme tuotteiden materiaaleihin ja kierrätettävyyteen. Myös suuri osa tuotteidemme käyttötarkoituksesta tukee kestävää kehitystä, esimerkiksi HELSINKI –ja TURKU XL -telineet on suunniteltu helpottamaan lajittelua ja kierrätystä arjessa.

“Laadukas design kuuluu kaikille, ei vain sisustusharrastajille. Kannustamme sisustamaan omaa silmää miellyttävällä tavalla, mutta muistamaan käytännöllisyyden arjessa ja vastuullisuuden kulutustavoissa.”

Tiimi

Helena Mattila

Helena on Everyday Designin perustaja, toimitusjohtaja ja suunnittelija. Hän on täysin itseoppinut muotoilija, koulutukseltaan juristi-ekonomi. Helena on superkäytännöllinen ja huomioi tuotesuunnittelussa hyvin konkreettisella tasolla pieniäkin yksityiskohtia, joilla on suuri merkitys arjessa.

Vapaa-aikansa Helena viettää mieluiten perheen ja lastenlasten kanssa. Sen lisäksi hän pyrkii löytämään aikaa ystäville ja taiteelle.

Helena rakastaa suunnitella uusia tuotteita. Hän mielellään jättääkin operatiivisen työn muille ja keskittyy itse uusien tuotteiden ideointiin ja kehittämiseen. Inspiraationsa hän saa sekä arjesta että rakkaudesta hauskoihin ja kauniisiin tuotteisiin. Kaikki ideat eivät todellakaan pääse tuotantoon, koska maailmassa ei olisi tilaa niille kaikille.

helena

Saara Sorri

Helenan tyttären Saaran vastuulla on Everyday Designin operatiivinen toiminta ja markkinointi. Pienessä yrityksessä toimenkuva on laaja, ja päiviin mahtuu niin nokkelien somepäivitysten laatimista, asiakaspalvelua kuin kansainvälisiä bisnesneuvotteluita.

Saara tuli Everyday Designiin töihin ala-asteikäisenä 90-luvulla. Ensimmäisenä kesätyönään hän pussitti muttereita tuotepakkauksia varten. Valmistuttuaan BBA:ksi Saara teki erilaisia HR:n, hallinnon ja rekrytoinnin töitä, mutta palasi juurilleen perheyritykseen kesällä 2019.

Vapaa-aika ja työaika sekoittuisivat työstä innostuvalla Saaralla helposti, mutta elämän ykkössijalla on Hanna-tytär. Hanna pitää onneksi huolen siitä, että vapaa-ajalla keskitytään perheeseen ja työnteko jää taka-alalle.

helena

Laura Sorri

Laura on Helenan tytär ja Everyday Designin perhetiimin jäsen. Laura sparrailee Helenan ja Saaran kanssa yrityksen markkinointiin, asiakkuuksien hoitoon ja strategisiin valintoihin liittyvistä asioista.

Lauralla on yrittäjyys verissä, ja hän on perustanut ensimmäisen oman yrityksensä, koirahoitolan, jo 12-vuotiaana.

Kokonaisvaltaisen asiakkuuskokemuksen parantamisesta syttyvä Laura on saanut hymyjä ihmisten kasvoille kyvyllään innostua ja innostaa muita.