Mistä Everyday Designin tuotteiden hinnat muodostuvat?

Tyypillisin negatiivinen palaute, jota saamme, koskee hintojamme. Joten haluamme avata tuotteidemme hintarakennetta.

Näimme siksi tarpeelliseksi avata tuotteidemme hintarakennetta. Heti myönnetään, että tuotteiden hinnoissa on katetta eli "ilmaa". Tietenkin on! Se *ilma* pitää meidän firman elossa.⁣

LAHTI-teline
Tiesitkö, että meidän suosittujen kaupunkitelineiden joukkoon on saatu TURKU- ja HELSINKI-telineiden rinnalle kaivattu pikkusisarus? LAHTI-teline on kompakti, mutta tyylikäs ratkaisu säilytykseen tai lajitteluun. Se on suunniteltu erityisesti takeaway-paperikasseille sopivaksi, mutta luonnollisesti myös LAHTI-telineeseen on saatavilla yhteensopiva juuttikassi. LAHTI-teline on kapea sekä siro ja sopii siksi vaikkapa keittiön tasolle mitä parhaimmin.

Mistä tuotteen hinta oikeastaan koostuu?
Everyday Design-tuotteet ovat suomalaista muotoilua ja niistä yli 90 % valmistetaan Suomessa. Juuttikassit ja canvaskassit suunnitellaan Suomessa, mutta valmistetaan Intiassa. Kaikki muut tuotteet, kuten HELSINKI-, TURKU- ja LAHTI-telineet valmistetaan Suomessa. Telineet valmistetaan metallista, josta 30% on kierrätysmateriaalia.

Ajatellaan, että haluat ostaa LAHTI-telineen ja siihen sopivan juuttikassin. Hinta täältä verkkokaupasta tuotepakettina ostettuna on 54 euroa, johon lisätään postikulut 4,90€ eli kokonaishinta on 58,90 €.

Mistä tämä 58,90 € sitten oikein tulee? Alla avattuna, mitä kaikkea tuotteen hintaan oikeastaan kuuluu:

  • 11,40 € ALV. Suomen lain mukaan hintaan sisältyy arvolisävero, joka on 24%. LAHTI-telineen hinnasta se on reilun kympin.
  • 15€ tuotteiden valmistushinta materiaaleineen ja töineen.
  • 3€ rahti tehtaalta Everyday Designin varastolle Turkuun.
  • 1,20 € verkkokaupan maksujärjestelmän komissio
  • 11€ todelliset posti- ja pakkauskustannukset
  • 10,20 € sekalaisia liikkuvia kuluja, jotka liittyvät suoraan tuotteeseen ja sen myyntiin (kuten tuotekuvat, mallisuojamaksut ja mainostus)

Näiden kulujen jälkeen meille jää tuotteesta n. 7 euroa, mutta siitä maksetaan vielä liiketoimintaan liittyvät kiinteät kustannukset, kuten vuokra, puhelin- ja nettimaksut, kirjanpito, työntekijän palkka yms.

Tämä ei ole mikään helppo ala. Mutta meillä on vahva usko tuotteisiimme. Enemmän rahaa varmasti tahkottaisiin, jos siirrettäisiin tuotanto ulkomaille. Mutta emme halua. Emme tee tätä rahan takia, vaan rakkaudesta lajiin.⁣

LAHTI-teline 41€: https://everydaydesign.fi/products/lahti-teline
Juuttikassi LAHTI-telineeseen 20,00€: https://everydaydesign.fi/products/lahti-juuttikassi
Tuotepaketti

PS. Verkkokaupan lisäksi Everyday Design-tuotteita voi ostaa myös jälleenmyyjiltä ympäri Suomen. Katso lista jälleenmyyjistä.

Minimalististen kierrätystelineiden lisäksi valikoimaan kuuluu myös muun muassa tarjoiluvaunuja ja lahjatavaroita.