10 vinkkiä Everyday Designin tuotteiden käyttöön

Lue täältä, parhaat vinkkimme Everyday Designin tuotteiden käyttöön. Olemme vuosien varrella keksineet erilaisia vinkkejä meidän asiakkaille meidän tuotteiden käyttöön ja haluamme tietenkin jakaa ne!

1. Kahdella Everyday Designin Helsinki-telineellä ja kolmella kassilla saa kätevän kierrätyspisteen!

Tämä vinkki alkaa olla jo ihan klassikkokamaa. Miten tämä siis käytännössä toimii? Kaksi telinettä laitetaan vierekkäin niin, että keskelle jää tilaa juuri kolmannen kassin verran. Tämä kolmas kassi roikkuu sujuvasti kahden telineen välissä.

Tämä käy myös TURKU XL-telineeseen, mutta kierrätyspiste vaatii hitusen enemmän tilaa kuin HELSINKI-telineisiin verrattuna. Toki niihin myös mahtuu enemmän kierrätettävää.

Olemme tähän tarkoitukseen luoneet myös meidän asiakkaita varten tuotepakettitarjouksen. Täältä voit ostaa lajittelupisteen valkoisilla HELSINKI-telineillä tai mustilla HELSINKI-telineillä.

2. Kaksi paperikassia päällekkäin

Miten saada superkestävä paperikassi? Laittamalla kaksi paperikassia päällekkäin.

Jos kaksi paperikassia panee päällekkäin, siitä tulee erittäin kestävä - lähes yhtä vahva kuin esim. juuttikassista. Eli jos paperikassin repeäminen pelottaa, niin laita kaksi päällekkäin ja tadaa: saat käytännössä kestopaperikassin. Meiltä löytyy myös yksivärisiä (valkoisia ja ruskeita) isompia paperikasseja 5 kpl seteissä.

3. Pala kirkasta muoviputkea suojaamaan kovia tasoja ja metallituotteita

Kun metalli ja kova taso, kuten kivilattia, kohtaavat, niin voi tulla kolinaa ja naarmuja. Rautakaupoista saa erittäin edullisesti (n. 1,5 e/metri) kirkasta muoviputkea, jota voi laittaa telineen pohjaan. Parhaiten telineen kanssa toimii n. 6mm paksuinen muoviletku. Muoviletkusta leikataan neljä n. parin sentin palaa, jotka halkaistaan ja laitetaan telineen pohjan ympärille.

Silloin teline ei kolise lattiaa vasten ja putket myös tukevat sitä, mikäli teline on epätasaisella pohjalla, kuten kivilattialla. Silloin ei myöskään tule naarmuja niin Everyday Designin tuotteeseen kuin lattiaankaan. Putkia tuskin edes huomaa telineestä, sillä kun kassi laitetaan siihen telineeseen, niin se piilottaa telineen pohjan.

4. Tee nimikyltit kierrätystelineille

Jos teilläkin menee kotona pahvit, paperit ja pullot välillä sekaisin, vaikka kaikilla on omat kierrätysastiat, niin kokeile meidän vinkkiä ja tee "nimikyltit" niille.

Saa itse päättää, laittaako kylttiin pelkän kuvan, yhden sanan tai kenties jopa lajitteluohjeet.Jos perheeseen kuuluu pieniä lapsia ja heitä halutaan opettaa lajittelemaan ja kierrättämään, niin suosittelemme kuvallisia nimikylttejä. Voi myös itse valita, että laittaako kyltin astian etupuolelle, sivuun vai sisäpuolelle.

Me käytimme tarranauhaa, mikä ei jätä jälkeä juuttikassiin. Tarra pysyy hyvin ensimmäisen kiinnityksen, mutta paljoa ei voi vaihdella kylttien paikkaa ilman lisäliimaa. Voi myös jopa käyttää muttereita todella pitävään kiinnitykseen.

5. Kaupan paperikassi juuttikassin sisään!

Ei ole sattumaa, että Everyday Designin HELSINKI-juuttikassi on aavistuksen kaupan standardi-paperikassia isompi. Se suunniteltiin niin, jotta sen kaupan paperikassin voi sujauttaa juuttikassin sisään. Sitten voi vain napata paperikassin mukaasi ja heittää sen keräykseen jätteiden kanssa.

Toki juuttikassia voi käyttää ilmankin paperikassia siellä sisällä, sillä se on laminoitu eli kestää kyllä satunnaiset roiskeet ja pisarat.

Muistathan muuten, että valkoiset paperikassit kuuluvat paperinkeräykseen ja ruskeat kartonkikeräykseen!

6. Kenkälankilla uutuudenhohto takaisin kierrätysnahkatuotteisiimme

Tuliko naarmu tai nirhauma Vaasa-kierrätysnahkakassiinPunavuori-kantokassiin tai Espoo-lehtitelineen nahkaan?

Arkikäytössä meidän tuotteet saattavat joskus ottaa osumaa ja varmasti harmittaa, jos hienoon kassiin tulee naarmuja. Ei hätää, kenkälankilla saat ne piiloon! Naarmut kuuluvat elämään, mutta ei mielellään omiin nahkalaukkuihin.

7. Koristele HELSINKI-teline (tai muu tuotteemme) omannäköiseksi

Jos kärsivällisyyttä, mielikuvitusta ja sorminäppäryyttä löytyy, niin vain taivas on rajana tuotteidemme koristelumahdollisuuksissa.

Everyday Designin tuotesuunnittelija, Helena Mattila, teki mustavalkoisen version HELSINKI-telineestä käyttäen mustaa teippiä. Saara taas askarteli aprillipäivän jipoksi sateenkaari-version (toki se sopisi myös Pride-viikolle hyvin) sekä telineestä että paperikassista.

DC-fix, tussit, tarrat, kaikkea voi hyödyntää! Toki tuotteet voi jättää myös koristelematta. Varovainen vaihtoehto on koristella paperikassia. Jos haluaa tehdä käytännöllistä koristelua, niin paperikassin kylkeen voi taiteilla tiedon telineen sisällöstä. Jos telinettä käyttää esim. kierrätysastiana apuna lajitteluun ja kierrätykseen kotona tai toimistossa, niin kylkeen voi kirjoittaa "toimistopaperit"/ "pullot" / "pahvit" / "muovit".

Lapsillekin voi luovat kädet paperikassien taiteiluun ja sitten laittaa ne taideteokset esille. Joskushan sitä jääkaapin ovesta vaan pakostikin loppuu tila eli kaikki piirrustukset eivät mahdu sinne paraatipaikalle.

8. Myy tarpeettomat Everyday Design -tuotteesi eteenpäin

Me pyrimme tuotteiden suunnittelussa ajattomuuteen muotoiluun, tarpeellisuuteen sekä käytännöllisyyteen. Joskus kuitenkin maku voi muuttua tai jostain muusta syystä johtuen joku voi haluta eroon vanhoista Everyday Designin tuotteistaan. Tuotteemme ovat tehty kestäviksi ja kelpaavat hyvin vielä seuraavallekin käyttäjälle!

Olemme iloksemme huomanneet, että tuotteemme säilyttävät hyvin arvonsa ja niitä myydään eri markkinapaikoilla. Jos siis etsit uutta omistajaa Everyday Designin tuotteellesi tai itse yrität löytää tuotteemme käytettynä, niin kannattaa katsoa: Tori, Mjuk, Franckly, Huutonet sekä Facebookin eri kirpparit, kuten Pohjoismaisen designin kirppis.

9. Tehostevärien käyttö aloittelijoille

Jos värien käyttö pelottaa, niin miten olisi pieni askel harppauksen sijaan? Tehosteväreillä voi elävöittää kodin sisustusta, mutta jos värin sopivuus jännittää, niin aloita pienestä ja edullisesta tuotteesta. Vaikkapa pirteän keltainen HOOK-vaatekoukku tai rohkean punainen HELSINKI -paperikassiteline alkuun.

Jos siltikin vielä mietityttää ja jopa nuo vaihtoehdot ovat liian hurjia, niin kokeilepa värien yhdistelyä LOFT -sisustuksen värityskirjan avulla. Ei heti tarvitse lähteä sohvaryhmää hankkimaan tai seiniä maalaamaan. Riittää, kun värittää ne siitä värityskirjasta juuri niin rohkeasti kuin haluaa.

10. Anna mielipiteitä, palautetta ja toiveita ja vaikuta kotimaisen design-yrityksen tuotekehitykseen!

Kukapa meistä ei olisi joskus ajatellut, että "ei se palaute kuitenkaan mene päättäjille asti" ja jättänyt sitten toiveet tai kehitysideat antamatta. Me Everyday Designilla voimme kertoa, että aivan varmasti toiveet tulevat suoraan "pääjehulle", päättäjälle, johdolle ja tuotesuunnittelun korville, sillä meitä on tosiaan kaksi täällä yritystä pyörittämässä eli viestit eivät katoa byrokratiaan tai "järjestelmään".

Eli jos tiedät hyvän idean tai uskot, että jokin tuote voisi auttaa sinua arjessasi, niin vinkkaa ihmeessä meille. Tai jos olet kenties meidän tuotteen omistaja ja sitä voisi mielestäsi jotenkin parantaa, niin kerro meille.

Toki kaikki ei ole aina niin yksinkertaista, että idea kuin idea pääsisi heti tuotantoon. Meidän pitää ottaa huomioon aina useita asioita, kuten tuotteen lähetettävyys (moni meidän tuotteen tie on tyssännyt siihen, että sitä on liian vaikeaa tai kallista lähettää postissa), materiaalit, kustannukset ja mahdollisuudet markkinassa.