Mitä postikulut oikeasti maksavat ja mistä ne muodostuvat?

Ei ole olemassa ilmaisia lounaita. Tai postituksia. Mitkä ovat siis tilausten aidot postikulut meille?

Meillä toimituskulut verkkokaupassa asiakkaille ovat alkaen 4,90 euroa ja yli 99 euron tilauksiin annamme ilmaisen postituksen.⁣ Moni ei ehkä tiedä, että meille postikulut maksavat huomattavasti enemmän kuin 4,90 per paketti.  

Meille yksi tyypillisin tilaus on HELSINKI-teline ja juuttikassi. Posti -ja pakkauskulut tällaiseen lähetykseen maksaa meille hieman reilut 11 euroa tai jos laskee alvin kanssa, niin 13,70 euroa. Kulut tulevat itse postituksesta (eli Matkahuollon tai Postin osuus), pakkausmateriaaleista (pahvilaatikko, suojatäytteet ja teippi) sekä työn osuus (tilauksen keräily ja paketointi)⁣.

Otamme siis käytännössä yli seitsemän euroa takkiin per tilaus lähetyskustannuksissa.⁣ Se on meiltä ihan tietoinen valinta. Se on meille markkinointikulu. Mutta emme pysty isojen yritysten tapaan tarjota ilmaisia vaihtoja ja palautuksia. Tai jos haluaisimme tämän tehdä, niin meidän pitäisi todennäköisesti nostaa hintoja, jotta voisimme "piilottaa" kulut tuotteiden hintoihin. Me emme halua tätä tehdä, sillä meistä on reilumpaa pitää hinnoittelu mahdollisimman läpinäkyvänä.

Otetaan esimerkkinä vaikkapa tuollaisen HELSINKI-telineen ja juuttikassin vaihdon kustannukset. Meille tällaisen vaihdon kustannukset ovat 3 x postikulut + 1 x pakkauskulut. Me emme tällöin tekisi tilauksesta ollenkaan voittoa. Ilman voittoa yrityksen ei ole kannattavaa jatkaa. Ja on hyvä muistaa millainen ympäristövaikutus edestakaisin postituksella on. Palautukset vähintään tuplaavat toimituksen päästöt.

Miten me pyrimme sitten omalta osaltamme välttämään palautusten tai vaihtojen tarpeen?

Tietenkin tarjoamalla mahdollisimman paljon informaatiota tuotteistamme meidän verkkokaupassa.⁣

Tuotteista on paljon kuvia sekä muuta tietoa niin väreistä kuin mittasuhteista. Palvelemme myös asiakkaitamme henkilökohtaisesti. Haluatko nähdä jonkun tietyn kokonaisuuden, josta ei ole kuvaa sivuillamme? Laita vain viestiä, niin me otamme kuvan sinulle. Vastailemme usein kysymyksiin somessa, puhelimitse sekä sähköpostitse, niin kannattaa ehdottomasti tarkistaa etukäteen sinua pohdituttavat asiat, jos sillä vältetään epäonnistuneet tilaukset.⁣

Avasimme meidän studio shopin osittain myös tämän vuoksi. Tuotteita pääsee hypistelemään, mallailemaan ja vertailemaan livenä meidän tiloissa Helsingin Herttoniemenrannassa (Neitojenranta 1 A, 00810 Helsinki).

Olemme auki aina keskiviikkoisin klo 12-19 (muina aikoina sopimuksen mukaan). Meillä myös on ympäri Suomea upeita jälleenmyyjiä, joilla kivijalkamyymälät, joissa pääsee tutustumaan ja ostamaan meidän tuotteita.⁣

Täältä löydät listan jälleenmyyjistämme.