Miten välttää tylsyys skandinaavisessa sisustuksessa

Skandinaavinen sisustus on tunnettu yksinkertaisuudestaan, selkeistä linjoistaan ja luonnollisista materiaaleista. Monet sen minimalistista otetta ja rauhallista tunnelmaa. Mutta skandinaavinen tyyli voi kuitenkin helposti näyttää liian yksinkertaiselta tai jopa tylsältä. Kuinka sitten välttää tylsyys pitäen samalla kiinni tyylin peruspilareista?

Tässä viisi käytännön esimerkkiä:

  1. Lisää väriä harkitusti: Skandinaavinen sisustus nojaa usein neutraaleihin sävyihin, kuten valkoiseen, harmaaseen ja beigeen. Pieni väripilkku voi kuitenkin tehdä ihmeitä. Kokeile rohkeasti lisätä yksi tai kaksi kirkasta väriä, kuten sinistä tai punaista, vaikkapa HELSINKI-telineen tai TURKU XL-telineen muodossa. Myös tekstiilien kautta voi lisätä väriä, siksi meilläkin on juuttikasseissamme 11 eri värivaihtoehtoa rohkean oranssista klassiseen mustaan.
  2. Hyödynnä erilaisia tekstuureja: Monimuotoisuus materiaaleissa ja pintatekstuureissa tuo syvyyttä ja kontrastia huoneeseen. Everyday Designin tuotteet hyödyntävät tätä myös: kylmä, maalattu metalli yhdistettynä juuttiin eli luonnonkuituun muodostavat mielenkiintoisen kombinaation. Tarjoiluvaunuissa puiset pyörät yksityiskohtana tuovat lämpöä ja elävyyttä muutoin metallista valmistettuun tuotteeseen.

    Tampere tarjoiluvaunu
  3. Persoonalliset esineet: Vaikka skandinaavinen design on minimalistista, se ei tarkoita, että kotisi pitäisi olla persoonaton. Lisää sisustukseen esineitä, jotka kertovat tarinaa tai tuovat muistoja - se voi olla perintökoru, matkamuisto tai vaikka itsetehty taideteos.

  4. Viherkasvit ja kukat: Luonto on keskeinen osa skandinaavista estetiikkaa. Sisäkasvit elävöittävät tilaa ja tuovat huoneeseen raikkautta. Suurikokoiset viherkasvit voivat toimia myös tilanjakajina ja luoda huoneeseen mielenkiintoisia kulmia.

  5. Vaihtelevat valonlähteet: Skandinaaviset kodit hyödyntävät usein luonnonvaloa, mutta myös erilaisten valaisimien ja kynttilöiden avulla voi luoda tilaan lämpöä ja kontrastia. Ripusta esimerkiksi joukko erilaisia kattovalaisimia tai asettele pöytävalaisimia ja kynttilöitä eri korkeuksille.
Juuttikassi ruokapöydällä

Kukat ja viherkasvit tuovat väriä luonnonmateriaalien sävyttämään sisustukseen. Kuvan Helsinki-juuttikassi toimii loistavasti myös kauniina kauppakassina - säilytä skandinaavinen estetiikka myös ostoksia purkaessa.

Yhteenvetona voidaan sanoa, että skandinaavisen sisustuksen ei tarvitse olla tylsää. Pienillä, harkituilla muutoksilla voit luoda kodikkaan, lämpimän ja ennen kaikkea omanlaisen kotisi. Muista, että tärkeintä on, että kotisi heijastaa sinua ja sinun makuasi - ei vain trendejä!

Täältä löydät lisää inspiraatiota kodin sisustukseen.