Tutustu everyday designin helsinkiin ja nappaa meidän vinkkimme!

Helsinki, kuten kierrätyskin, kuuluu kaikille. Sen vuoksi me halusimme HELSINKI-telineen inspiroimana jakaa omat vinkkimme tähän Suomen pääkaupunkiin ja meidän kotikaupunkiin.

Helsinki, kuten monet Suomen kaupungeista, on parhaimmillaan kesällä. Silloin Helsinki tarjoaa paljon erilaisia mahdollisuuksia mukavaan ajanviettoon historian havinasta huvituksiin. Mutta onneksi moni nähtävyyksistä ovat yhtä kiehtovia myös muina vuodenaikoina.

Viisi paikkaa Helsingissä, jotka kuuluvat meidän pakolliselle nähtävyyslistalle:

- Suomenlinna on yksi Unescon maailmanperintökohteista. “Suokkiin” pääsee kätevästi lautalla Kauppatorilta. Suomenlinnalla on pitkät perinteet, sillä sitä alettiin rakentaa jo 1700-luvulla.

- Temppelinaukion kirkko sijaitsee Töölössä. Kirkko on rakennettu kallion sisään. Alle 18-vuotiaat, Museokortin haltijat sekä Töölön seurakunnan jäsenet pääsevät kirkkoon veloituksetta. Kirkkon arkkitehtuuriin ja historiaan voi tutustua myös maksullisten opastettujen kierrosten muodossa.

- Hakaniemen tori ja kauppahalli. Hakaniemen tori on etenkin kesäisin vilkas kauppapaikka, ja kauppahalli palvelee ympäri vuoden tarjoten esimerkiksi kukkia, luomuvihanneksia sekä liha- ja kalakojuja. Torikahvit kuuluu tietenkin asiaan.

- Linnanmäki on Lasten päivän säätiön ylläpitämä huvipuisto, jonne sisäänpääsy on veloitukseton. Linnanmäeltä löytyy huvituksia kaikille vauvasta vaariin.

- Helsingin Tuomiokirkko on yksi Helsingin tunnetuimpia maamerkkejä ja sijaitsee keskeisellä paikalla Senaatintorilla. Jos vierailet Helsingissä joulun alla, kannattaa suunnata myös Tuomaan markkinoille.

Everyday Designin väen 5+1 lisävinkkiä Helsinkiin:

- Kivinokka sijaitsee Kulosaaren kupeessa Helsingin Vanhankaupunginlahdella. Kivinokka on suosittu virkistysalue, jossa muun muassa on ranta, kesämajoja ja siirtolapuutarha. Ja vinkki: Kivinokasta löytyy esteetön luontopolku, joten sinne voi hyvin mennä niin liikuntaesteiset kuin lastenrattailla kulkevat. Kivinokkaan on Kulosaaren tai Herttoniemen metroasemalta noin vartin kävelymatka. Tiesitkö, että Everyday Design on kotoisin näiltä seuduilta?

- Raitiovaunuajelu kolmosella on edullinen ja autenttinen kierros helsinkiläisyyteen. Kauniina päivänä voi hypätä pois vaikka Kaivopuistossa tai Hakaniemen torilla.

Tuomiokirkon Krypta. Jos vierailet Tuomiokirkossa, suosittelemme poikkeamaan samalla upeassa kryptassa, jossa on kesäisin myös kahvila. Everyday Designin perustaja, suunnittelija Helena Mattila meni muuten aikoinaan naimisiin Tuomiokirkon kappelissa.

- Helsinkiläiset sopivat tapaamisensa “Stockan kellon alle” eli Aleksanterinkadulla keskustassa sijaitsevan Stockmann-tavaratalon edustalle. Kannattaa kokeilla, jos haluaa stadilaista tunnelmaa tapaamiseen.

- Kaapelitehdas sijaitsee Salmisaaressa ja sinne pääsee kätevästi joko metrolla tai raitiovaunulla. Tiesitkö, että Everyday Designin koti oli aiemmin Kaapelitehtaalla? Nykyiset tilat sijaitsevat Roihupellon teollisuusalueella. Sinne voi myös tulla tervehtimään ja tutustumaan. Muuta nähtävää siellä ei sitten oikeastaan olekaan!

Loppuun vielä muutama fakta tämän postauksen tekoon inspiroimasta HELSINKI-telineestä:

  • Kevyt ja kotimainen HELSINKI-kierrätysteline sopii mainiosti kierrätykseen, lajitteluun ja säilytykseen.
    Yli kymmenen eri värivaihtoehtoa
  • Teline on valmistettu metallista, josta 30 % kierrätettyä.
  • Teline sopii monenlaiseen säilytykseen tai kierrätyksen avuksi.